VIP-kväll på ICA Nära Riksgränsen

Igår, tisdagen den 26 augusti, smygöppnade ICA Nära Riksgränsen sin butik. Det var en så kallad VIP-kväll där särskilt inbjudna fick delta och det var mest personer som på något sätt varit med i uppbyggnationen av butiken. Men en och annan strökund hade också hittat dit. Eftersom Pär via sin firma Magmet AB varit med och gjort stålarbeten mm så var även han inbjuden. Tal hölls av bland annat Kiruna Kommuns kommunalråd Kristina Zakrisson och Olle Isberg, en av ägarna till Lapland Resorts AB. Butikschefen Petter Nilsson fick en tavla från ICA och välkomnade kunderna in i butiken.

När butiken öppnade dörrarna bjöds kunderna på snittar, kanelbullar och kaffe. Sedan var det möjligt för alla att handla i butiken. 

På sätt och vis var detta ett bra sätt att testa att allting fungerade i butiken innan den officiella öppningen kl. 10.00 idag onsdag.

Nu har Abisko-Riksgränsenområdet tre större butiker, Coop Konsum Katterjåkk som öppnade 2008. Coop Lapporten nyöppnade under 2013 (läs inlägget om det här) och så nu även ICA Nära Riksgränsen. Det är bra med konkurrens för det gynnar både kunder, bofasta och även handlarna. Till det tillkommer även butikerna på anläggningarna i Björkliden och STF Abisko Turiststation.

Bilderna nedan är från VIP-kvällen:


Kommentarer