Bröllopsyra!

Idag är det Pärs och min bröllopsdag, den åttonde i ordningen. Tänk vad tiden går fort när man har roligt! Jag tyckte det var nyss som vi koordinerade allt inför bröllopet.

Mycket kan gå fel ända fram till att man verkligen står där framme i kyrkan och säger "Ja". I vårt fall kom aldrig vår präst till första mötet inför vigseln, ni må tro att vi var snopna när han aldrig dök upp! Som tur var fick vi hjälp av en kompis som känner till folk i kyrkbranschen och så småningom fick vi tag på en annan präst.

Vi hade bestämt oss för att ha bröllopet i Gällivare Nya Kyrka och sedan festen uppe på Dundret. Allt fungerade jättebra med planeringen av festen. Det var bara det att just när det började närma sig bröllopsdagen så gick Dundret i konkurs. Det blev ganska bra ändå i slutändan för vår del, för vi fick fortfarande ha lokalen och dessutom ha den bara för vårt sällskap (annars hade det varit öppet för allmänheten efter en viss tid). Det är ganska fascinerande hur saker och ting alltid löser sig till slut trots problem på vägen.

Vår bröllopsdag får mig att tänka på att det har varit mycket snack om bröllop i Sverige i år. Inte så konstigt kanske med tanke på att Kronprinsessan Victoria gifte sig med Daniel Westling den 19 juni. Tänk att planera deras bröllop - ett ganska stort projekt måste jag säga!

I Abisko verkar det vara bröllopsboom i sommar. Putte Eby, platschef på STF Abisko Turiststation, meddelade via hemsidan att han skulle genomföra sex stycken vigslar på tre dagar! Det ni! Det kan man verkligen kalla Speed-Weddings!

En effekt av Kronprinsessans bröllop kanske?


Kommentarer

  1. Grattis i efterskott.Vad fina ni är!Härlig blogg.Min dotters pappa är från Abisko.Hälsn B-I

    SvaraRadera
  2. Fast,jag grattade ju iofs på Dundret redan ;) Hälsn.B-I

    SvaraRadera
  3. Tack Britt-Inger, jo jag har träffat honom många gånger då han bodde här.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar