Arctic Yoga Festival och andra yogahelger


I helgen den 30-31 augusti har det pågått en yogafestival i Kiruna, ett event som bara fokuserar på yoga och välbefinnande. Arrangörer till festivalen var Theresia Majlisdotter på företaget Ljuspunkter och Lotta Nilsson på Morot Friskvård.


Under festivalhelgen kunde man få prova på olika typer av yoga, så som Power Yoga, Mediyoga, Yoga Flow samt Qigong bara för att nämna några exempel. Dessutom kunde man även få prova på taktilmassage och hot stone massage.

För de som väntade på att få komma in på det pass de valt att testa, kunde mingla under tiden. Förutom det fick yogisarna provsmaka yogainspirerade sötsaker, shoppa yogaprodukter eller prata med Jonny Siikavaara som fanns på plats för att prata mer om sin debutbok ” Sex heta röda hjorton och kladdig vit grädde”.Själv valde jag (Louise Johansson), att prova på Yoga Flow som leddes av instruktören Tiina Ravelin på Holy Heart. Hon håller egentligen till i Gällivare normalt sett. Jag provade även på Qigong med Catharina Bergström.

Det känns roligt att möjligheterna att gå på yoga blir fler och fler i Kiruna kommun. Förra året var jag på en Yogahelg i Katterjokk med Blossom via Lise Benberg. Lise upprepar konceptet med Katterjokk även i år, denna gång med fokus på kost och yoga, då har hon bjudit in kostrådgivaren Anna Hallén. Dessutom kommer det att vara en yogahelg i september på STF Abisko Turiststation med Jane Axelsson, en yogahelg i november i regi av Morot Friskvård and the list goes on...

Kommentarer