Solsken, jogging och kanonväder i Abisko


Igår var det åska och regn över en viss del av Abiskoområdet och en regnbåge syntes till en kort stund, men i övrigt har det varit kanonfint väder hela helgen. Finvädret håller i sig även idag, måndagen den 21 juli.  Och en dag som denna, med nästan klarblå himmel och ett nästan spegelblankt Torneträsk, så är det svårt att hålla sig inomhus.

Därför passade en av oss på Abiskoonline på att vara ute en sväng på morgonen, och jogga lite, promenera lite och ha kameran redo om motivet lockade. Och om det gjorde! Så vackert det var nere vid Torneträsk, en bättre joggingmiljö får man leta efter!

Då kom funderingen på hur det skulle bli om Abisko skulle vara med i en tävling om soltimmar? Skulle Abisko ha vunnit med en så fin julimånad som den har varit år? Där är vi inga experter men det hade varit intressant att veta, eftersom Abisko också är känt för att vara en plats i solen just för det blåa hålet som oftast finns ovanför byn när det i övrigt är mulet.

I lokala och nationella tidningar skrivs det om den ena staden efter den andra som toppar solligan, ena dagen är det Luleå, andra dagen är det Umeå. Kiruna, den kommun som Abisko tillhör, finns med i beräkningen men är inte i toppskiktet så vitt vi kunde se.

Det fina vädret här uppe i norr verkar inte heller avta, enligt SMHI ska det fortsätta i åtminstone några dagar till.

Även om det nu under dagen har mulnat på lite sedan i morse, så är det fortfarande relativt blått på himlen!

Så ut och njut! Det ska vi göra :-)

Kommentarer

Skicka en kommentar