Norrskenet fortsätter att leverera!

Härom eftermiddagen var vi på Abiskoonline ute en sväng, ungefär vid 17.00-tiden och då tänkte vi att det känns som om att det kan bli en bra kväll för norrsken. Det blev det också! STF Abisko Turiststations Aurora Live Cam uppe på deras Aurora Sky Station visade redan vid 18.00-tiden en svag grön strimma av hopp. Senare på kvällen fullkomligt exploderade himlen av fenomenet.

Enligt Chad Blakley på Lights over Lapland har det varit en ganska bra norrskenssäsong hittills! 29 av 32 dagar har det varit norrsken i januari, det kan vi läsa om i Kuriren den 4 februari 2014.  Gällande februari har vi inga uppgifter på ännu, men det norrsken som visade sig den 1 februari var oförglömligt för de som upplevde det. Chad Blakley lyckades fånga detta på film och ville dela med sig av det till världen, och hans film hittar ni här: http://vimeo.com/85657307 

Detta starka norrsken resulterade i att alla pratade om det både lokalt och i nyhetssammanhang.

Här kommer några av våra bilder från 20 februari:


De högst belägna ljuspunkterna på berget Nuolja (i dessa bilder) är Aurora Sky Station, och det är där och runt i kring byggnaden som norrskenet verkar gilla att "hänga". Vem skulle inte vilja vara där?

Kommentarer

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Men så skumt, skrev en kommentar som visades dubbelt så jag tog bort ena men då försvann båda. Får väl skriva igen då.

    Jättefina bilder (lagar undan era inställningar). Var upp och fotade under hyfsade dagar i januari (https://plus.google.com/photos/118228126685972344134/albums/5967695020231353313) och skall upp igen nästa helg och hoppas det kan bli show då oxå.

    Var stod ni när ni tog korten?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar