Abisko bangårdsförlängning börjar bli färdigställd

Arbetet med Abisko bangårdsförlängning, som vi skrivit om i tidigare inlägg (se här och här), börjar lida mot sitt slut nu.
   
Bangårdsförlängningen i Abisko var ett projekt som sattes i gång efter krav från LKAB (mer information om projektet kan ni läsa här).

Från och med i morgon, den 25:e augusti 2012, stängs vägövergången samt gångfållan i Abisko Östra. I samma stund tas den nya vägviadukten i bruk. 

Från den 27 augusti kommer väntsalen och plattformen att börja användas (så vitt vi vet). Den temporära väntsalen tas ur bruk den 26:e augusti. 

Enligt Pär Johansson, ägare på företaget Magmet AB, som har varit med och jobbat med bangårdsförlängningen meddelar att man bland annat har byggt 3,5 km nya spår, satt upp 5,5 km kontaktledning, lagt i 11 växlar samt lagt ut 6 mil kabel (och siffrorna gäller bara förlängningen i Abisko).

Jag (Louise) passade på att gå en runda på kvällskvisten idag den 24 augusti för att fotografera hur det har sett ut INNAN det börjar köra en massa trafik och innan vägövergången och gångfållan försvinner. 


Bilder finns nedan:


Fotograf: Louise Johansson


Kommentarer