Upp på Nuolja! Del 1
Förra helgen gick vi upp på Nuolja, en tur vi verkligen vill rekommendera! Vi började gå efter leden mot Kårsavagge innan vi svängde av mot Ridonjira naturstig. Väl på naturstigen fortsatte vi uppför berget (längs Ridonjirajåkken). Det var mycket fint väder ute och vi såg både vackra blommor och fåglar på vägen upp, bland annat såg vi en fjällvråk och en fjällpipare.

Om det inte hade varit för alla bromsar som flög omkring så hade vi nog satt oss på en sluttning och bara njutit av den vackra utsikten. Men vi hade också ett annat mål - Nuoljas topp (1169 meter över havet) - så vi fortsatte att promenera upp till toppen. Promenaden är en höjdskillnad på cirka 800 höjdmeter från fot till topp så det blir ett riktigt fyspass man får göra. Men har man gått om tid så är det inga som helst problem. Berget har faktiskt två toppar, den andra hetter Slåttatjåkka och den toppen får vi ta en annan gång. Den är faktiskt några meter högre - 1191 meter över havet.

Man får en speciell känsla när man är uppe på toppen på ett berg, det känns som om man vore "on top of the world". Tänk att få stå på toppen på ett berg som Mount Everest! Det är något man nog bara kommer att drömma om att få göra, men man beundrar helt klart de som tar sig för och klarar av att genomföra det!

Kommentarer

  1. Fantastiskt fina bilder! DIT ska jag åka någon gång, hade hoppats att det skulle bli av redan i sommar, men tiden räcker inte till. Men det finns ju som tur är kvar :) MVH

    SvaraRadera
  2. Hej, Fjällripan. Tack för att du tycker om bilderna. Vad kul att Abisko är något som du gärna vill se. Förhoppningsvis kan du uppleva Abisko redan nästa år!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar