Simon Laiti från Hemmagastronomi gästspelade på Abisko Mountain Lodge

Igår den 23 april, var vi på Abisko Mountain Lodge för att äta en 6-rätters avsmakningsmeny. Simon Laiti från Hemmagastronomi i Luleå hade gästat lodgen och Brasseriet Fjällköket för att erbjuda gästerna utsökt mat. Med sig hade han Olle Jonsson från Sjöbodens Fisk i Umeå. Det serverades allt ifrån ostron, pilgrimsmusslor, vit AAA-sparris till helstekt fjällripa bara för att nämna några av ingredienserna. Till sin hjälp hade han Pia Norberg och Simon Bengtsson som båda jobbar i köket till vardags.

Det var inte första gången som Abisko Mountain Lodge hade gästspel, förra året gästades de av en sydafrikansk kock som heter Garth Stroebel. Garth är en välrenommerad gourmetkock och han leder bland annat det sydafrikanska kocklandslaget.

För de som undrar vem Simon Laiti är så har han arbetat på restauranger i Stockholm med Michelinstatus, turnerat med TV4s "Mitt kök" och varit medlem i svenska juniorkocklandslaget. Men  numera håller han till på Hemmagastronomi i Luleå.

Det var en alldeles underbar kväll med utsökt mat, och vi hoppas på fler liknande gästspel i framtiden!














Kommentarer