Midsommarafton i Abisko och HiLLa spelar!

Snart är det midsommar och det ser vi verkligen fram emot! Det är en dag som vi tycker är väldigt speciell, lite "mysig". Vi har traditionsenligt alltid firat detta på STF Abisko Turiststation. Det har blivit en tradition just för att jag (Louise) själv har jobbat där och oftast jobbat på Midsommarafton. Så även i år. Firandet innebär att gäster och personal hjälps åt att plocka blommor till midsommarstången och sedan reses stången ungefär vid 14.00. I år kommer bandet HiLLa inklusive riksspelemannen Daniel Wikslund och spelar folkmusik, och de börjar kl. 14.00 med att spela musik och leda dansen kring stången. Därefter bjuds det på jordgubbstårta. Efter en härlig midsommarbuffé, det vill säga klockan 21.00 till 01.00 spelar de i Storstugan på Turiststationen. Det kommer att bli riktigt trevligt. 

Jag har hört HiLLa spela i olika konstellationer genom åren, bland annat har Helena och jag sjungit med i gymnasiekören Vox Magnifica när vi var yngre. Sedan har HiLLa haft några uppträdanden tillsammans som jag har varit och lyssnat på. De är riktigt duktiga på att få med publiken så jag vet att det kommer att bli en kanonbra spelning. De har folkmusik från Norrbotten som utgångspunkt i sin musik. Läs gärna mer om dem:


Vi hoppas nu på att det blir lite varmare, grönare och att vädret blir ungefär som förra året. Tills dess får ni njuta av en bild på förra årets firande.


Om vi inte ses och hörs förrän dess, ha en Glad Midsommar!

Kommentarer

Skicka en kommentar