Rosa himmel, Venusbältet eller jordens skugga

Abisko är känt för många olika saker, bland annat Lapporten, Abisko Nationalpark, Torneträsk och Aurora Sky Station. Dessa är bara några exempel. Under de år jag (Louise) har varit i Abisko så har jag alltid fascinerats av ljuset och färgerna här. Det har ni säkert redan förstått från mina tidigare inlägg, bland annat detta (läs här). 

Nu tänker jag inte bara på de färger som norrskenet och midnattssolen ger. När man går till jobbet på morgonen eller när man går hem på eftermiddagen/kvällen så kan man ibland se en härligt rosafärgad himmel. Himlen kan även skifta i regnbågens alla färger i pastellnyanser. En sådan himmel var det igår och som tur var hade jag kameran med mig så att jag kan dela med mig av vad jag upplevde. 

En av våra läsare på vår Facebook-sida: https://www.facebook.com/abiskoonline skrev något fint om denna himmel utifrån en bild vi lade upp på sidan. Gå gärna in och läs mer där, han pratar om jordens skugga. Det gjorde mig nyfiken och jag försökte ta reda på mer om detta fenomen. Jag hittade en annan blogg där det även beskrivs som ett Venusbälte (läs mer här). Se även här.

Lika fascinerande kan det vara att uppleva den så kallade "blå timmen" som jag också skrivit om i tidigare inlägg (läs här). Fotograf: Louise Johansson

Kommentarer

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Hemlängtan blir enorm av dessa bilder!

  SvaraRadera
 3. Vet inte vad som hände med min förra kommentar, lyckades tydligen radera den.

  Jätte fina bilder på ett underbart ljus på en fantastisk plats. Fångade det där ljuset för en månad sedan på isen nedanför Silverfallet dagen efter att jag fångat norrsken. Man kan säga att det blev en lyckad foto helg i Abisko den gången, men det är ju inte så svårt, otroligt fint där uppe.

  SvaraRadera
 4. Tack Béatrice. Ja, naturen gör sitt, det gäller bara att vara där och fånga ögonblicken :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar